Welkom in onze IPO-Newsroom

08 oktober 2018

Voortaan nog sneller en beter op de hoogte zijn van het laatste nieuws van, voor een door de provincies? Meld je dan nu aan op de Newsroom van het IPO. Deze multimediale nieuwsvoorziening vervangt vanaf nu de wekelijkse iPOST. Het IPO ontwikkelt zich tot een moderne netwerkorganisatie, met een sterk naar buiten gerichte manier van werken. Want samen met alle provincies, de andere overheden en maatschappelijke partners werken we aan de opgaven waarvoor we staan. Binnen die context delen we onze kennis en ervaringen met elkaar om samen tot het beste resultaat te komen. Dit vraagt ook iets van onze nieuwsvoorziening. Vanaf vandaag kun je je daarom aanmelden voor de IPO-Newsroom.

Actueel en afgestemd op jouw voorkeur
Op dit moment ontvang je iedere maandag de iPOST, die een overzicht biedt van het IPO-nieuws van de afgelopen week. Vanaf vandaag ontvang je alle nieuws- en persberichten, columns, interviews en overige berichten van, voor en door de provincies direct in je mailbox. Je kunt je abonneren op artikelen die zijn afgestemd op jouw voorkeur, per beleidsveld van de provincies. Werk je bijvoorbeeld als beleidsadviseur natuur bij een provincie? Abonneer je dan op het nieuws over dát onderwerp. Je ontvangt dan voortaan meteen een melding in je mailbox als er nieuws is over jouw beleidsterrein. Met één druk op de knop ga je vervolgens naar de Newsroom. Je komt dan op een pagina die helemaal over ‘jouw’ beleidsveld gaat.
 
Afscheid van de iPOST en aanmelden
Dit snelle en gepersonaliseerde aanbod vervangt de wekelijkse berichtgeving via de IPOST. Binnenkort nemen daarom afscheid van de iPOST. Via deze link kan je je aanmelden voor de Newsroom, waarmee je tevens het IPO toestemming geeft om je een melding te sturen waanneer er nieuws voor je is. Je vindt het online aanmeldformulier aan de rechterzijde van je beeldscherm. Via het ‘drop-down’-menu kun je aangeven over welk(e) beleidsterrein(en) je nieuwsupdates wil ontvangen.    

Gerelateerde berichten

Problemen bij grensoverschrijdende samenwerking: oplossing lijkt nabij

01 oktober 2018 - In grensoverschrijdende samenwerking ontstaan regelmatig problemen doordat verschillen in regelgeving van de lidstaten met elkaar botsen. “Dat scheelt acht procent economische groei”, vertelt EU-lobbyist Johanna Neyt in een vooruitblik op de workshop hierover tijdens het IPO-Jaarcongres. 
Lees meer

Gezamenlijke provincies rekenen op vertrouwen kabinet

18 september 2018 - De gezamenlijke provincies pakken graag de handschoen op om in gezamenlijkheid belangrijke maatschappelijke opgaven waar te maken. IPO- voorzitter Theo Bovens: ”Het Kabinet heeft in haar plannen een aantal keren de wil tot samenwerking benoemd. De provincies zijn daar blij mee en rekenen erop dat het kabinet spreekt vanuit het vertrouwen dat we met elkaar in staat zijn om dit op basis van gelijkwaardigheid, als één overheid te verwezenlijken. Dat vertrouwen maken we als provincies graag waar".
Lees meer

Nacht van de integriteit voor dagelijks bestuurders

07 september 2018 - De ‘Nacht van de Integriteit 2018’ komt eraan. Op 26 september spreken de dagelijks bestuurders van decentrale overheden met elkaar en met experts over de vraag hoe zij hun bijzondere verantwoordelijkheid voor de integriteit van het openbaar bestuur goed kunnen vormgeven. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken houdt een inleiding over het thema dat zo belangrijk is voor het vertrouwen van de burger in de overheid.
Lees meer