Alle talenten zijn welkom: Jil de Jong

20 februari 2019

Alle talenten zijn welkom: Jil de Jong. Iedereen heeft talenten en wie kan werken moet daar de kans voor krijgen. De provincies geloven sterk in die gedachte en leveren ieder hun bijdrage aan de afspraak met het kabinet om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In een serie korte filmpjes portretteren we zes mensen achter die banenafspraak met het rijk. In deze derde aflevering: Jil de Jong, inkoper bij de provincie Zuid-Holland.

Door onbekende oorzaak verloor Jil de Jong in korte tijd 70 procent van haar gezichtsvermogen. Ze kon niet meer lezen, geen gezichten herkennen, moeilijk afstanden inschatten. Haar afstudeerscriptie, haar kersverse baan, haar leven: plotseling kwam alles tot stilstand. Na een intensief, fulltime revalidatietraject van een jaar kon zij, met de hulp van speciale software, weer werken op de computer. Desondanks werd Jil arbeidsongeschikt verklaard. 'Dat was wel een tegenslag', zegt ze met gevoel voor understatement. Ze liet zich niet uit het veld slaan en stuitte via haar netwerk op een vacature voor een inkoper bij de provincie Zuid-Holland. Ze solliciteerde en werd aangenomen. Ondanks haar visuele handicap heeft ze haar leven weer op de rit.

In de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten is vastgelegd dat werkgevers extra banen moeten creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. De provincies hebben tot nu toe al ruim 270 banen gerealiseerd, 100 meer dan eerder afgesproken. 


Gerelateerde berichten

Alle talenten zijn welkom: Arjen Mesu

25 maart 2019 - Iedereen heeft talenten en wie kan werken moet daar de kans voor krijgen. De provincies geloven sterk in die gedachte en leveren ieder hun bijdrage aan de afspraak met het kabinet om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In een serie korte filmpjes portretteren we zes mensen achter die banenafspraak met het Rijk. In deze vijfde aflevering: Arjen Mesu, kantinemedewerker bij Provincie Zeeland.
Lees meer

Alle talenten zijn welkom: Charlotte Stessel

04 maart 2019 - Iedereen heeft talenten en wie kan werken moet daar de kans voor krijgen. De provincies geloven sterk in die gedachte en leveren ieder hun bijdrage aan de afspraak met het kabinet om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In een serie korte filmpjes portretteren we zes mensen achter die banenafspraak met het Rijk. In deze vierde aflevering: Charlotte Stessel, arbeidsjurist bij Provincie Utrecht.
Lees meer

Alle talenten zijn welkom: Frouke van Winsum

05 februari 2019 - Iedereen heeft talenten en wie kan werken moet daar de kans voor krijgen. De provincies geloven sterk in die gedachte en leveren ieder hun bijdrage aan de afspraak met het kabinet om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In een serie korte filmpjes portretteren we zes mensen achter die banenafspraak met het Rijk. In deze tweede aflevering: Frouke van Winsum, interbestuurlijk toezichthouder bij Provincie Noord-Holland.
Lees meer